Noaptea Cercetătorilor Sibiu    

An de an, Sibiul se alătură celor peste 350 de orașe europene pentru a celebra știința în cele mai originale modalități, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor. La cele peste 100 de standuri din locațiile facultăților Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și ale partenerilor implicați sunt organizate experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, vizite în laboratoare și diverse alte activități științifice. Evenimentele sunt adresate publicului de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora prin misiunea proiectului li se propune ”o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător”.

Noaptea Cercetătorilor România
Noaptea Cercetătorilor Europa


Noaptea Cercetătorilor Sibiu 2020


27 Noiembrie 2020
Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor 2020” se înscrie în linia de finanțare a Comisiei Europene prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului Orizont 2020 (Proiect H2020-MSCA-NIGHT-2020/ DoReMi-RO, GA no. 954638) și se află pe agenda evenimentelor finanțate de Ministerul Educației și Cercetării.
Arhivă Noaptea Cercetătorilor Sibiu
Pe data de 27 septembrie 2019 ora 16.00, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a dat din nou startul maratonului cercetării și inventicii în cadrul celei de-a șasea ediții a evenimentului NOAPTEA CERCETĂTORILOR, în sediile celor nouă facultăți ale ULBS, la Biblioteca Centrală Universitară, la Cercul Militar Sibiu, în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra și la Centrul de Afaceri Ramada. Evenimentele științifice și culturale care au avut loc la cele peste 100 de standuri ale facultăților și partenerilor participanți au fost precedate de premierea echipelor câștigătoare în cadrul celor trei secțiuni ale Concursului ”Sibiul cercetătorilor - ştiinţă, tehnologie şi cultură”: “Inventatorul din mine” - concurs de experimente, “O zi din viața unui cercetător” - concurs de eseuri și “În lumea inventatorilor” - concurs de desene.
Noaptea Cercetătorilor 2019 în cifre:
  • 230 cercetători și cadre didactice
  • 200 voluntari
  • peste 15.000 de vizitatori
  • 30 de sponsori și parteneri din mediul economic și mass media
  • 170 de echipe participante la concurs (50 echipe - concursul de eseuri, 93 echipe - concursul de desene, 27 echipe - concursul de experimente)
  • 143 de unități de învățământ preuniversitar implicate în promovarea evenimentului
  • 3 colegii naționale participante direct
  • promovarea evenimentului pe Facebook (64.339 afișări), Instagram (127.563 afișări) și Google (70.456 afișări)
  • 47.643 persoane au vizualizat transmisia Live stream

Concurs ”Sibiul cercetătorilor: știință, tehnologie și cultură”, 2019
Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu vă invită pe data de 28 septembrie 2018, orele 16.00-24.00, la cea de-a cincea ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor, un proiect căruia anul trecut i-a fost decernat Premiul pentru cel mai bun proiect de tineret în cadrul Galei Tineretului Sibian.
Fotografii activităţi Noaptea Cercetătorilor 2018
Noaptea Cercetătorilor 2018 la facultățile din ULBS (filme de prezentare)
Newsletter ediție specială - Noaptea Cercetătorilor 2018
Program Noaptea Cercetătorilor 2018. Programul detaliat al activităților îl găsiți AICI

Concurs ”Sibiul cercetătorilor: știință, tehnologie și cultură”, 2018
Concursul ”Sibiul cercetătorilor - știință, tehnologie și cultură” își propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific şi tehnic, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu. Sunt încurajate creativitatea și inventivitatea tinerilor.
Parteneri Noaptea Cercetatorilor 2018
Vă invităm să vă alăturați și în 2018 Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul Nopții Cercetătorilor - un eveniment ce promovează știința, cercetarea și inovarea.
Pachete sponsorizare